Celebration time: Flowspire wordt 2

Ik herinner het me nog alsof het gisteren was, het moment waarop mijn eerste eigen website life ging. De adrenaline rushte door mijn lichaam, ik voelde zelfs een beetje daver her en der 😁. Ookal had ik als marketing en transformatie consultant voordien tientallen fonkelnieuwe websites live laten gaan, toch was dit gevoel ongeëvenaard. Het was voor de eerste keer dat ik écht de tijd had genomen om mijn eigen verhaal handen en voeten te geven. Ook voor de eerste keer dat ik mezelf zoooo openlijk op het internet geprofileerd heb. Met een logo waar een hartje in kwam en mijn kinderen om een groeitraject te symboliseren… Ergens voelde het alsof ik klaar stond om “gestenigd” te worden😂

Dat stenigen bleek achteraf enkel ingebeeld. Gelukkig maar. Nu wil ik jullie heel graag meenemen in mijn reflectie, in mijn pad van de afgelopen 24 maanden. Bij deze wil ik ook mijn dankbaarheid tonen om met die fantastische klanten, partners en vrienden/vriendinnen te mogen werken. 🙏🥰 En voor we starten nog even samen vieren en kaarsjes uitblazen. Dankjewel Nancy De Vogelaere voor jouw plezierig gezelschap en het nemen van dit filmpje!

1. Zelfstandig worden na 14 jaar loondienst

Laten we beginnen bij het begin. Bij het geploeter 🙂 … want de voorgaande jaren waren best turbulent met 4 verhuizen in 8 jaar tijd, een huwelijk, 3 fantastische meisjes en 15 jaar loondienst ervaring in marketing en transformatie begeleiding. We kennen het allemaal er komt in die levensfase gigantisch veel op ons af en we gaan in automatische piloot…

En dan ineens als we stil staan, als we bewust voelen dat het ook belangrijk is om te vertragen om terug te kunnen versnellen, dan voelen we de leegte. Anno 2017/2018 kwam die bewustwording bij mij. Is dit nu echt wat ik wil, wat is mijn bestaansreden waar zit mijn échte diepere drive.

Dat is het moment waarop ik boeken verslind heb, onderzoek gedaan heb en mijn eigen persoonlijke puzzels tezamen gebracht heb. Dat is het moment waarop ik met Lara Donners kinderen in de school De Schakel geïnspireerd heb. Meer nog ik heb ook mijn eerste flowspire workshop opgezet in mijn living met vrienden en kennissen. Mijn doelstelling was mensen dichter bij hun purpose brengen. Afgelopen week kreeg ik nog te horen van één van mijn beste vriendinnen dat dit voor haar een betekenisgevend moment was … Flowspire is geboren!

2. Een memorabele kick-off

Mijn drive gaat over flow stimuleren. Over inspireren, sterken en gidsen voor meer verbonden en betrokken organisaties. De kern van organisaties verbinden met het hart van mensen. En die innerlijke drive wou ik ook kracht bijzetten met mijn logo én authentiek beeldmateriaal. De échte kracht draait erom zachtheid en hardheid te combineren. Mensgericht naar resultaat streven, dat zit ook in mijn DNA. En dat DNA komt mooi terug in deze beelden. Dankjewel Evelien, Sylvie, Ghilain en Kayleigh voor jullie passie en zorg! Deze beelden zullen altijd op mijn netvlies gebrand blijven en ook mijn kinderen praten hier nog over. Ze hebben er dankzij Sylvie Van Hulle zelfs ballet leren kennen! En mijn jongste dochter gaat in de maand juli zelfs terug dansen bij Sylvie… 🤸‍♀️🤸‍♀️

3. Inspireren voor meer energie en wendbaarheid

Flow stimuleren dat is voor mij meer dan een “one-shot”, ik wil écht gaan voor duurzaam effect en daarom heb ik de afgelopen 2 jaar ook actief gewerkt aan groeitrajecten. “Hoe kan jij energie en wendbaarheid hoog houden in turbulente tijden” dat was ons eerste groeitraject. Dit hebben we bij klanten als Toneelhuis, Otary, Unilin Flooring … mogen opnemen. Ontdek hier meer over onze oplossing gaande van een éénmalige sessie naar een traject.

Enkele testimonials:

Julie heeft onze vraag goed gecapteerd en is daarmee aan de slag gegaan. Ze is correct in haar opvolging en communicatie, duidelijk, helder, echt fijn en vlot samenwerken op die manier. De webinar “welzijn en veerkracht” is heel goed binnengekomen bij de collega’s. We denken er zeker aan om in de toekomst terug samen te werken.

Laure De Winde Coördinator Personeelszaken Toneelhuis

Julie and Nancy, you are such energetic trainers in a very authentic way. The 5 sessions on energy management, productivity, remote team working and communication gave us bags of inspiration for the months to come. Thank you!

Cindy Maes – Hr Manager Otary

4. Met de voeten in de praktijk als project medewerker

Flow stimuleren doe ik als inspirator, trainer, consultant maar ook als deeltijds freelance project medewerker. Bij deze laatste sta ik met mijn voeten in de praktijk. Om zo mee te bouwen aan een duurzame verandering. Zo ben ik een 8tal maanden actief geweest als change en communicatie adviseur bij het Departement Mobiliteit en openbare werken. En ondertussen ben ik ook 5 maand deeltijds actief als “chief communications manager” bij Unilin Group.

Julie, dankjewel voor de aangename samenwerking. In een snelle opstart van het project heb je in de eerste maanden mee moeten pioneren als change & communication advisor in het project basisbereikbaarheid bij het Departement Mobiliteit en Openbare Werken. We konden beroep doen op jou als een gedreven project manager die mee op zoek ging waar de uitdagingen van het project lagen. Je legde connectie met interne en externe projectmedewerkers en zocht mee naar een aanpak in deze uiterst complexe materie. Je gedrevenheid en enthousiasme werd ook door onze klant geapprecieerd.

Steven Michiels – CEO Commonground

Die combinatie in rollen wil ik zéker aanhouden omdat ik ervan overtuigd ben dat een goede inspirator en consultant niet te ver weg mag gaan van de praktijk om bij te blijven. Dus als jullie een stuwer kunnen gebruiken op deeltijdse basis, dan versterk ik jullie heel graag!

5. Cohesie in remote werken

Verbinding was de afgelopen 15 jaar altijd een rode draad bij mij, bewust en onbewust was ik continu op zoek naar échte verbinding op de werkvloer. Corona heeft het belang daarvan nog hoger op de agenda gezet en spelen wij ook op in. Hoe zorg je ervoor dat mensen verbonden blijven in remote werken? Zo heb ik organisaties als Flanders DC, Continental, Napoleon Games en Mazda mogen inspireren anno 2020-2021.

Enkele testimonials:

Working with Julie on a very short-term project was an inspiring experience. During an hour (digital) meeting, Julie managed to provide concrete advices and tips to more than 20 managers about cohesion in remote working . Her professionalism and energy were highly appreciated.

Frédéric Pellissier Corporate Communication Manager Napoleon Games

We enjoyed the collaboration with Julie a lot. It was impressive how she made herself acquainted with our company culture in a very short time frame. Her unlimited energy and motivation to inspire our workforce on team cohesion in a remote working context was very much appreciated! We are looking forward to a continued collaboration.

Debbie Pisula Coordinator HR Culture & Development Mazda Motor Europe

Niet alleen reiken wij concrete tips en tricks aan, ook bouwen we actief aan verbinding en geven we advies hoe je als organisatie kan bouwen aan verbinding 2.0. Dat is een niveau van verbinding die verder gaat dan losse initiatieven, het gaat over verankering aan de hand van bouwblokken als cultuur, purpose en leiderschap. Ook hier hebben we concrete groeitrajecten rond opgebouwd. Hier meer daarover. Bovendien zetten we hier 24 juni een webinar over op. Hier meer daarover.

6. Naar een nieuw evenwicht in werken

Kortom duurzaam flow stimuleren op de werkvloer vergt een nieuwe manier van werken. En zo gidsen we bedrijven ook in hoe zij in hun organisatie, met hun leiders en in hun teams die nieuwe manier van werken kunnen “incorporeren”.

We werkten hier dialoogsessies uit, 7 (digitale) webinars en 4 (digitale) intervisie workshops en 3 vragenlijsten met dashboard (nulmeting en opvolging). Ook dat hebben we in een pakket gegoten, en daar lees je hier meer over.

Hieronder beeldmateriaal van een opdracht in samenwerking met Karolien Dezeure en Mondea voor OCMW Brugge en Welzijnsverenigingen.

Ontdek hier ook nog een testimonial van een project voor Lantis rond het nieuwe werken:

Lara en Julie begeleidden ons in het opzetten en uitvoeren van discussiegroepen over hybride werken met collega’s uit de hele organisatie. Samen legden we de basis voor het toekomstige kader voor hybride werken bij Lantis. Samengevat: flexibele co-creatie!

Caroline Vanwanseele Hr Director Lantis

7. Engagement verankeren

Daarnaast hebben wij Telenet mogen ondersteunen bij de scherpstelling van de engagement strategie. Waar staan wij als organisatie voor, welke beweging willen wij neerzetten met ons departement op vlak van engagement, welk strategische pijlers gaan we daarbij benutten en hoe gieten we dat in een jaarplanning. Wil jij het vergrootglas houden boven jouw engagement initiatieven en zo de impact ervan verhogen? Bekijk dan dit groeittraject.

Dankjewel alvast Telenet voor deze testimonial:

Julie was onze (virtuele gids) in de scherpstelling van onze “people engagement visie”. Ze faciliteerde 3 workshops om onze bestaansreden, het toekomstbeeld, de objectieven en strategische pijlers scherp te stellen. Dit geeft onze divisie een kompas om onze engagement ambities te realiseren. Ik heb haar ervaren als een inspirerende en energieke  dame die heel toegewijd is en professioneel werk levert.

Marco Van Riel Director Internal Branding Telenet

Wat we jou concreet te bieden hebben?

Het is onze missie om meer verbonden en betrokken organisaties uit te bouwen. Om dat te realiseren gaan we aan de slag als inspirator / trainer, consultant maar ook als freelance project medewerker. Onze aanpak is typerend omdat we ervan overtuigd zijn dat flow stimuleren meer is dan een human resources initiatief. Het is een bundeling van drie expertises, die vatten wij samen in onderstaande propeller voor verandering en verankering. Wij bundelen marketing / communicatie met change management en inzichten uit de positieve psychologie.

Flow stimuleren is meer dan een human resources initiatief, dat is onze overtuiging. En dat ervaar je in onze groeitrajecten.

Wij geloven in de kracht van groeitrajecten en daartoe hebben wij de afgelopen 2 jaar alvast hard gewerkt aan deze concrete trajecten maar ook bieden we tal van “losse modules” en werken we ook vooral op maat om zo het beste resultaat te behalen. Hier meer over ons aanbod.

Ik ben alvast super blij en trots om voor en met deze kanjers te mogen werken de afgelopen 2 jaar. En wil iedereen die op mijn pad gekomen is oprecht bedanken voor de zorg, inspiratie en het plezier. Want één van mijn belangrijke flow drivers zijn samenwerkingen. Meerdere schouders maken werk licht en 1+1>2 en dat geeft plezier, veeeeel plezier. 🙏

Ik ben alvast heel erg benieuwd welke bewegingen we komend jaar zullen mogen realiseren… 🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️

Warme groet,

Julie – Bezieler Flowspire

Blijf op de hoogte en volg ons hier op LinkedIn of op facebook